Neljän vuodenajan puolesta

Talviliikunnan ystäville kulunut talvi tarjosi pettymyksen jo toisena kerran peräkkäin. Mikäli emme saa ilmastonmuutosta kuriin, lapsemme ja lastenlapsemme eivät pääse nauttimaan hiihdosta, luistelusta, kelkkailusta ja lumiukoista. Heidän talvensa tulevat olemaan mustia ja vetisiä.

Lumen kauneus riittäisi jo yksin ilmastonmuutoksen torjumisen syyksi. Maapallon keskilämpötilan voimakas nousu tietää lisää sään ääri-ilmiöitä, helteitä, kuivuutta, kaatosateita, tulvia ja myrskyjä, pakolaisuutta, nälänhätää ja kaaosta, joka ei pysähdy maiden rajoille. Ihmiskunnan tulevaisuuden vuoksi ilmaston lämpeneminen on pysäytettävä.

Asiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, että ilmastonmuutos on meidän nykyihmisten aiheuttama. Me kiihdytämme ilmastonmuutosta polttamalla fossiilisia polttoaineita. Kivihiilen, öljyn, maakaasun ja turpeen polttamisen on loputtava. Myös Suomessa tulee siirtyä uusiutuvan energian ja biopolttoaineiden käyttöön.

Meillä täällä Keski-Suomessa on puuta ja olemme edelläkävijöitä kestävässä biotaloudessa. Täällä on jo osaamista esimerkiksi biokaasun tuotannossa ja tuulivoimateknologian alalla. Uusiutuvaan biotalouteen panostaminen tuo Keski-Suomeen tuhansia työpaikkoja lisää.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen on välttämätöntä ja päästöjä on vähennettävä kaikkiallasnowman-344498_1280 nopeasti. Suomalaisen teollisuuden kilpailukyky on mahdollista sopeuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan. Meidän kannattaa hyödyntää ilmastonmuutoksen hillitseminen myös uusien työpaikkojen synnyttäjänä. Panostamalla biotuotteiden kehittämiseen ja uuteen energiateknologiaan voimme lisätä myös vientiämme merkittävästi.

Jos annamme ilmastonmuutoksen tuhota lastemme tulevaisuuden kaikki muut asiat menettävät merkityksensä. Ilmastonmuutoksen seuraukset ovat vakavuudeltaan aivan toista luokkaa kuin muut tämän päivän ongelmat. Siksi ilmastopolitiikan on oltava kaiken politiikanteon keskiössä.

Elina Sillanpää
Ikääntymisen ja terveyden tutkija
Liikuntatieteiden tohtori
Kunnanvaltuutettu
Maakuntahallituksen varajäsen
Kansanedustajaehdokas (vihr.)

Tietoja Elina Sillanpää

Elina Sillanpää (s.1978) on neljän lapsen äiti ja tutkijatohtori (LitT) Laukaan Kantolasta. Hän on toisen kauden kunnanvaltuutettu, kunnahallituksen jäsen, maakuntahallituksen varajäsen sekä vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen.
Kategoria(t): Blogi Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *