Vaalirauha laskeutui

Vaalirauha on laskeutunut ja on teidän vuoronne päättää, kenet haluatte eduskuntaan päättäjiksi seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Käyttäkää oikeutenne äänestää harkiten ja viisaasti.
Päällimmäisenä tunteena vaalipäivän aaton iltana on kiitollisuus. Taloudelliset ja aikaresurssit on käytetty järkevästi eikä yhtään enempään olisi ollut rahkeita. Olen oppinut viimeisen parin kuukauden uskomattoman paljon ja tavannut lukemattomia ihmisiä, jotka ovat kertoneet minulle elämästään tai jakaneet osaamistaan. Jokainen kohtaaminen on ollut tärkeä.valinta
Minua on kannustettu ja autettu satojen ihmisten toimesta. Olen hämilläni ja liikuttunut kaikesta tuesta, jota on tullut ystäviltäni, tutuilta ja ennestään tuntemattomilta ihmisiltä.
Olen ylpeä meidän ehdokkaista, jotka ovat uurastaneet ensimmäisen vihreän kansanedustajan saamiseksi Keski-Suomeen enemmän kuin olisi ollut kohtuullista vaatia. He ovat häkellyttävän hienoja ihmisiä, lojaaleja, rohkeita, välittäviä ja taitavia. Jokainen heistä ansaitsisi tulla valituksi. Huominen vaalitulos on meidän kaikkien yhteisen tekemisen summa. Ehdokkaiden, heidän taustajoukkojensa ja tukijoidensa sekä piirin ja puolueen työntekijöiden ja vapaaehtoisten työpanos mitataan huomenna. Uskon, että me juhlimme silloin ensimmäistä keskisuomalaista vihreää kansanedustajaa.
Yhdeksänvuotias tyttäreni sanoi tänään: ”Sä olet äiti ehdokkaana, koska sä tahdot suojella ympäristöä. Ja sit sä haluat, että kaikilla lapsilla ja ihmisillä on asiat hyvin. Se on tärkeää. Musta tulee isona samanlainen.”
Se on tärkeää. Siksi huominen vaalitulos on lopputuloksesta riippumatta vain välikatsaus tehtyyn työhön. Taistelu ihmisten yhdenvertaisuuden ja luonnonsuojelun puolesta jatkuu muodossa tai toisessa huomisen vaalipäivän jälkeen.

Tietoja Elina Sillanpää

Elina Sillanpää (s.1978) on neljän lapsen äiti ja tutkijatohtori (LitT) Laukaan Kantolasta. Hän on toisen kauden kunnanvaltuutettu, kunnahallituksen jäsen, maakuntahallituksen varajäsen sekä vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen.
Kategoria(t): Blogi Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Vaalirauha laskeutui

  1. Hei,

    Vaalirauha kyllä laskeutui, mutta oliko äänestäjillä ollenkaan rauhaa tehdä päätöksiään ilman ette media päätti heidän puolestaan varmat läpimenijät ennenkuin yhtäkään ääntä on edes laskettu vielä ? Meillä ei nähdäkseni ollut yhtään sen vapaampia vaaleja kuin Venäjälläkään koska sielläkin media esittelee varmoina ne joita vallassa olevat käskee niiden esitellä varmoina. Hetken aikaa kun pohdit tätä, niin saatat tulla samaan lopputulokseen. On vain illuusio että meidän isoissa medioissa olisi todellista sananvapautta, puhumattakaan puolueettomuudesta. Satuin ihan vahingossa sivuillesi kun googlasin vaalirauha sanalla mitä tulee esille.

    Ystävällisin terveisin,

    Markus Vuoristo

    P.S. Koittakaa siellä vihreissä olla tappamatta loppujakin työpaikkoja liiallisilla ja yli järjellisten ilmasto ja ympäristötavoitteidenne kanssa. Ei millään pahalla tätä. Meillä ei vain ole varaa olla maailman ykkösiä ympäristöasioissa kun heikentää merkittävästi meidän kilpailukykyä kilpailijamaihin nähden. Jos ympäristöön haluaa aidosti ja kestävällä tavalla vaikuttaa, ainoa kestävä tie on mahdollisimman kattavat ja monen valtion allekirjoittamat kansainväliset sopimukset. Suurimmat epäkohdat pelkästään Itämeren alueella löytyy ihan muualta kuin meiltä Suomesta. Muun maailman epäkohdista puhumattakaan. Enkä sano etteikö ympäristönsuojelu olisi tärkeää, se kyllä on. Kyse on vain siitä miten sitä on järkevä toteuttaa ja viedä eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *