Kiitos. Kiitos! Kiitos :)

Hämmentävä vaali-ilta päättyi suureen iloon, kun viimeiset Laukaan äänet ilmestyivät. Vihreä ryhmä ylsi tavoitteeseensa eli kolmeen valtuustopaikkaan. Tämän olimme asettaneet etukäteen realistiseksi tavoitteeksi ja oli hienoa, että se toteutui. Vihreiden ehdokkaiden työllä, jota tehtiin hymyssä suin sekä monen, monen muun ihmisen tuella ja kannustuksella ja satojen asukkaiden äänillä Laukaan valtuustossa vaikuttaa seuraavat neljä vuotta kolme vahvaa, vihreää naista; minun lisäkseni Hannele Vestola ja Terhi Ek. Kiitos teille kaikille!

Varavaltuutetuiksi ylsivät Dani Niskanen, Arto Suuronen ja Anne Leinonen. Muutkin ehdokkaamme: Ari Jäntti, Veikko Vauhkonen, Tanja Närhi ja Kalevi Flyktman ja Pasi Horttanainen tekivät pyytettömästi töitä ja mahdollistivat tavoitteen täyttymisen. Toivottavasti nuorille ehdokkaillemme löytyy luottamuspaikkoja lautakunnista, heidän on tulevaisuus nykyisyyden lisäksi ja päättäväisyyden ja osaamisen lisäksi sellaista kokemusta nykypäivän nuorten arjesta, jota meiltä valtuutetuilta puuttuu.

Todellinen yllätys itselleni oli kuitenkin oma äänimääräni, joka oli häkellyttävä. 201 ääntä, koko kunnan kolmanneksi suurin äänimäärä ja kirkonkylän luotetuin ehdokas. Nöyrän kiitollisuuden ja liikutuksen lisäksi tunnen jo vähän vastuun painavan 😉

Pitäkää yhteyttä ja tulkaa mukaan tekemään päätöksiä Laukaan nykyisten ja tulevien asukkaiden ja ympäristön hyväksi. Aion pitää edelleen aktiivisesti blogia ja erityisesti fb-profiilia. Myös puhelin ja sähköposti tavoittaa ja valtuuston kokouksiakin voi seurata nykyään netissä. Yksi ihminen tai edes yksi aktiivinen poliittinen ryhmä ei voi tietoisia kaikista kunnan epäkohdista tai kehittymisen tarpeista. Antakaa äänenne kuulua myös vaalien välillä. Me vihreät yritämme tehdä siitä tulevalla kaudella entistä helpompaa.

Onnea kaikille Laukaan valituille valtuutetuille vastuulliseen työhönsä. Rohkeutta, avoimuutta ja vastuullisuutta!

200 kertaa kiitos, se yksi olin minä itse 🙂

Tietoja Elina Sillanpää

Elina Sillanpää (s.1978) on neljän lapsen äiti ja tutkijatohtori (LitT) Laukaan Kantolasta. Hän on toisen kauden kunnanvaltuutettu, kunnahallituksen jäsen, maakuntahallituksen varajäsen sekä vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen.
Kategoria(t): Blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Kiitos. Kiitos! Kiitos :)

 1. Ahonen Ari sanoo:

  Kirkonkylä ei ole poikkeus kunnan muista alueista.Henkilöt jotka ovat asettuneet ehdolle .Laittavat itsensä likoon,asettaen tavoitteet,joita hän voi tehdä kuntalaisten ja asuinympäristönsä parhaaksi.Ei itsensä.Olit kirkonkylän luotetuin ehdokas.On helppo laskea Elina sinun arvoasteikon mukaan,että B-luokan ehdokkaita oli 156.Kaikki ei istu vihrellä oksalla hopealusikka suussa.Siunattua Joulun odotusta.

  Ahonen Ari

 2. Onnea hienosta äänimäärästä ja pitkän valtuustouran jatkumisesta Ari! En ole varma miten tekstisi pitäisi ymmärtää?
  Laukaassa tuntuu olevan melko tärkeää äänestää oman kylän ehdokasta, se on ymmärrettävää ja ihan hyväkin, että eri alueiden ääni kuuluu valtuustossa.
  Luulisin, että olemme samaa mieltä siitä, että jokainen ehdolle asettuva on lähtökohtaisesti ansainnut kaikkien kuntalaisten kunnioituksen laittaessaan itsensä likoon?
  Olisi mukava, jos ehdokkaat kertoisivat julkisesti mitä tavoitteita ajavat ja mitä toimia aikovat tehdä valtuustokaudella tärkeiden asioiden toteutumiseksi. Ja jonkinlainen väliaikaraportointi olisi myös paikallaan. Se ehkä lisäisi enemmän kiinnostusta kunnallispolitiikkaan, jos olisi enemmän julkista keskustelua. Toki kaikki eivät tunne oloaan kotoisaksi kynän tai läppärin kanssa ja se sallittakoon.
  Äänestäjät ovat puhuneet, ryhdytään taas töihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *